Gouden Gasten tot nu toe: hoe het begon (deel 1)

In juli 2017 zag Gouden Gasten –  search- en interimbureau voor veranderprofessionals en leiders met veranderkracht – het levenslicht. Inmiddels zijn we bijna twee jaar verder. Hoe staan we ervoor en wat zijn onze next steps? In een korte blogreeks zet ik de zaken op een rijtje. Vandaag deel één, waarin ik vertel hoe het begon.

Sinds ik werk valt het me op dat organisaties vaak en veel hulp inroepen van externe adviseurs. Eén situatie staat me nog helder voor de geest. Toen ik een aantal jaar geleden binnenstapte bij een opdrachtgever zag ik twaalf externe adviseurs aan een grote tafel zitten. Het zag er imposant uit, het leek alsof de heren hun pak allemaal bij dezelfde winkel hadden gekocht. Ik twijfelde geen moment aan de skills en de brainpower van deze adviseurs. Maar wat ik ook zag: deze adviseurs maakten geen verbinding met hun omgeving, de mensen in de organisatie en dus ook niet met het verandervraagstuk.

Aan skills en vaardigheden geen gebrek

Verslaafd aan advies, schreef ik in 2014. In de blog beschrijf ik hoezeer we in Nederland verslingerd zijn aan externe consultants. Geen land ter wereld met zoveel consultants als Nederland. Ondersteuningsverslaafd, dat zijn we. ‘De oplossing voor uw vraagstuk is vaak al in de organisatie aanwezig’, schreef ik in de afsluitende alinea. Vijf jaar later ben ik niet van mening veranderd. Aan skills en vaardigheden geen gebrek in het goed opgeleide Nederland. Of een organisatie ook in staat is om het potentieel van de mensen te benutten en te vergroten, dat is een tweede. Juist hier is een rol weggelegd voor externe coaches en veranderaars.

Om terug te komen op die twaalf knappe koppen: als zij na een paar weken de deur achter zich dichttrekken zijn hun skills en vaardigheden vertrokken. Terwijl coaches en veranderaars aan de slag gaan met de al aanwezige skills en vaardigheden in een organisatie. Zij benutten en versterken het potentieel en helpen een organisatie op weg.

Een search- en interimbureau, maar dan anders

‘Weet jij nog iemand?’ Die vraag kreeg ik de afgelopen jaren steeds vaker als er een vacature openstond bij een van onze opdrachtgevers. Van een aantal mensen weet ik dat ze die vraag niet alleen stelden vanwege ons netwerk, maar ook omdat onze consultants in de smaak vielen. Als we complimenten kregen, gingen die meestal over onze stijl en niet over onze skills.

Omdat we het leuk vinden om mensen met elkaar te verbinden, proberen we dit soort verzoeken te beantwoorden. Alleen: ons netwerk reikt niet tot de hemel. Na een aantal verzoeken waren we door ‘onze mensen’ heen. Zo ontstond het idee voor voor Gouden Gasten.

Niet ‘Wat kun je?’ maar ‘Wie ben je?’

In mijn eerste jaar als zelfstandig consultant – in 2010 – werd ik regelmatig gebeld door de bureaus waar ik me had ingeschreven. Ik verbaasde me er altijd over hoe slecht ze mij kenden. Later begreep ik hoe het systeem werkte. Op basis van mijn expertise – of beter gezegd: het resultaat van mijn intake – was ik samen met enkele anderen opgepopt bij een zoekopdracht. In een bundeltje werden we voorgesteld aan een mogelijke opdrachtgever. ‘Wat kun je?’ Die vraag stond centraal bij de bureaus waar ik stond ingeschreven. En niet: ‘Wie ben je?’

Met Gouden Gasten zijn we een bureau begonnen dat gebaseerd is op mijn eigen ervaringen in de markt en mijn wens om meer aandacht te creëren voor de vraag ‘Wie ben je?’. Een bureau waarmee we eigenzinnige dwarsdenkers vast of tijdelijk aan organisaties willen verbinden. Om zo van binnenuit het verschil te maken. Nu, bijna twee jaar later, hebben we al een mooi aantal eigenzinnige dwarsdenkers leren kennen én geplaatst bij opdrachtgevers. Wat die eigenzinnige dwarsdenkers, de Gouden Gasten (m/v), met elkaar gemeen hebben, dat vertel ik in mijn volgende blog.

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze blog? Ik hoor ze graag van je.

Albert Goldsteen

Een Gouden Gast volgens Karin Roosen

‘Iemand die theorie en praktijk met elkaar combineert. Hij of zij snapt wat het theorieboekje zegt, maar weet daarnaast hoe die theorie toegepast kan worden binnen een bedrijf. Gouden Gasten zijn sensitief en sociaal, snappen wat er speelt binnen de organisatie en hoe ze iets moeten brengen. Bovendien zijn ze betrokken; Gouden Gasten bouwen mee.’

logo-small-kader