Gouden Gasten tot nu toe: next steps (deel 3)

Iets meer dan twee jaar geleden zag Gouden Gasten het levenslicht. Hoe staan we ervoor en wat zijn onze next steps? In een korte blogreeks zet ik de zaken op een rijtje. Vandaag het derde en laatste deel; wat zijn onze next steps met Gouden Gasten?

Toen we net startten met Gouden Gasten, in juli 2017, riep ik steeds: ‘focus zorgt voor herkenbaarheid.’ Vanuit die overtuiging kozen we drie rollen: de Business Partner, de Programmamanager en de Agile Coach. Dit zorgde inderdaad voor focus, maar terugkijkend volgden we hiermee onbewust krampachtig de wetten van de geldende markt. Terwijl we het juist anders wilden doen!

Door gesprekken te voeren met klanten en onze gouden gasten (m/v) raakte ik er steeds meer van overtuigd dat de vorm (lees: de focus op drie functies) niet zo belangrijk is. Hoe meer gesprekken ik voerde, hoe meer ik inzag dat Gouden Gasten persoonlijkheden aan vraagstukken wil verbinden. Niet minder en niet meer.

Persoonlijkheden aan vraagstukken verbinden, dát is ons verhaal in vier woorden.

Vraagstukken in organisaties zijn zeer divers net als de persoonlijkheden die wij in huis hebben. Voorbeelden van vraagstukken die wij op dit moment van binnenuit mogen aanpakken met Gouden Gasten zijn: leiderschap versterken in de zorg, transitiebegeleiding in het sociaal domein, aansturen van onderwijsteams, professionaliseren van een HR team, werkplezier en energie terugbrengen in ‘verwaarloosde teams’.

Een nieuwe generatie leiders

Onze next steps zijn daarmee kraakhelder. De komende jaren willen we met Gouden Gasten wendbaarheid en veranderkracht in organisaties versterken door eigenzinnige professionals en leiders, die hun kwaliteiten én valkuilen kennen, te verbinden aan vraagstukken. We gaan voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. We blijven selectief en investeren tijd om onze professionals goed te leren kennen. En als we geen goede kandidaten kunnen vinden voor een vraagstuk, verkopen we een ‘helaas, we hebben niemand voor je’.

Leiderschap is een essentiële factor in het versterken van veranderkracht in organisaties. Daarom willen we de komende jaren niet alleen leiders bemiddelen maar ook actief bijdragen aan het opleiden en ontwikkelen van een nieuwe generatie leiders. Hoe? Natuurlijk door het mee ontwerpen aan leiderschapsvisie en modulaire leiderschapsprogramma’s. Dat deden we al en dat blijven we doen! Daarnaast gaan we in 2020 vormgeven aan een community programma waarin onze Gouden Gasten én onze klanten geïnspireerd worden met concrete handvatten, masterclasses en echte verhalen uit de praktijk.

Gouden Gasten wordt onderdeel van ons nieuwe bureau 

Tenslotte. Wie ons volgt weet dat Goudsteen & Company – waar Gouden Gasten uit voort is gekomen – samen is gegaan met Danaë. Werktitel van ons nieuwe bureau is Goudsteen & Danaë. Gouden Gasten valt ook onder de vlag van dit nieuwe bureau. Wij gaan samen omdat we een gezamenlijke ambitie hebben: wij willen het potentieel van mensen versterken binnen organisaties én in de samenleving.

Dit doen we vanuit drie perspectieven: 1) Innovatieve leerproducten (E-learnings, Apps, Scans) gericht op het versnellen en verduurzamen van leren, ontwikkelen en veranderen. 2) Ontwerp en begeleiding van verandertrajecten waarin onze focus ligt op het HOE van veranderen 3) Executiekracht versterken van binnenuit door persoonlijkheden te verbinden met vraagstukken in een vaste of tijdelijke rol.

Ik ben ervan overtuigd dat Gouden Gasten binnen deze nieuwe organisatie nog beter tot haar recht komt. Op naar de volgende fase voor Gouden Gasten. Wij hebben er zin in.

Over Albert Goldsteen | Albert Goldsteen is ondernemer, coach en spreker en verbonden als partner aan Goudsteen & Danaë. Goudsteen & Danaë versterkt het potentieel van mensen in organisaties én in de samenleving. Dat doen we met innovatieve leerproducten, eigenzinnige en gedreven adviseurs én Gouden Gasten die organisaties van binnenuit versterken.

Volg ons kanaal Goudsteen & Danaë en blijf zo onder andere op de hoogte van de podcast Potentieel Goud waar Albert vanaf november 2019 mee start.

Ben jij een Gouden Gast of zoek je een Gouden Gast? Neem dan snel contact op met Ingrid via ingrid@goudengasten.com of 06-11 30 92 91.