Gouden Gasten tot nu toe: wie zijn onze Gouden Gasten? (deel 2)

In juli 2017 zag Gouden Gasten het levenslicht. Inmiddels zijn we bijna twee jaar verder. Hoe staan we ervoor en wat zijn onze next steps? In een korte blogreeks zet ik de zaken op een rijtje. Vandaag deel twee, waarin ik vertel wie onze Gouden Gasten zijn en wat hen typeert.

Voorafgaand aan de start van Gouden Gasten in 2017 hebben we een ‘persona’ uitgewerkt. We formuleerden een antwoord op de vraag: wie is onze Gouden Gast? Na een inspirerende en leuke werksessie kwamen we uit op Renée (m/v): een zevenendertig jarige bedrijfskundige die jarenlang werkte voor ‘één van de grote consultancybureaus’. Omdat de opdrachten van Renée te conceptueel en ‘hoog over’ bleven, zoekt hij/zij naar meer praktijkervaring, eigen verantwoordelijkheid en een omgeving ‘met mensen die inspireren met hun kennis, passie en energie.’ Afijn, zo gaat Renée nog even door…

Is er een rode draad?

Die persona was een goede start, zullen we maar zeggen. We zijn inmiddels twee jaar verder en hebben geleerd dat Gouden Gasten in allerlei ‘smaken’ voorkomen. Er is niet één profiel met een checklist met eisen en eigenschappen. Kijk maar naar de verhalen die we de afgelopen tijd schreven over onze Gouden Gasten: Peter gaat aan de slag met onecht gedrag, Tim probeert bestaande krachten tot leven te brengen. En Anita ziet zichzelf als ‘iemand die er aan de buitenkant omheen rent en af en toe een beetje duwt en prikt’. Bob, Bart, Barbara, Coen, Martijn, Judith, Sander: ze hebben allemaal hun eigen verhaal en beweegredenen.

Een unieke verzameling persoonlijkheden dus. Maar is er ook rode draad? Wat is mijn pitch richting klanten die zich afvragen of Gouden Gasten hun partner wordt voor executive search of interim management? Tijdens een recente 24-uurs sessie van onze Gouden Gasten Community – ons eigen leer- en ontwikkelprogramma – vroeg ik aan de deelnemers: ‘Wat is volgens jou typerend voor een Gouden Gast?’ Dat leverde veel op. Kenmerken die werden genoemd: beweging, daadkracht, creatief, theorie én praktijk, oplossingsgericht en zo gaat het nog een tijdje door.

Vier kenmerken vertellen (niet) alles

Toen we wat langer keken naar alle input zagen we een patroon. Vier kenmerken lichten als het ware op: eigenzinnig, reflectief, dichtbij en persoonlijk. Gouden Gasten zijn eigenzinnige professionals die hun kwaliteiten kennen én weten wat hun valkuilen zijn. Daarmee zijn ze benaderbaar. Ze luisteren goed naar anderen en komen dichtbij omdat ze weten dat in de verbinding de beste resultaten ontstaan.

Ja, zo concludeerden we, dit typeert álle Gouden Gasten. En toch, en toch… Nu ik dit (een paar weken later) opschrijf, realiseer ik me dat dit maar een deel van het verhaal is. Deze vier kenmerken vertellen niet alles.

Unieke verzameling persoonlijkheden

Terug naar mijn eerste blog. We zijn Gouden Gasten begonnen vanuit onze wens om meer aandacht te creëren voor de vraag: ‘Wie ben je?’ Met Gouden Gasten hebben we een plek gecreëerd waar je niet in een hokje wordt geduwd. Gouden Gasten is geen verzameling CV’s, maar een verzameling unieke persoonlijkheden. Niet gek dus dat het antwoord op de hoofdvraag van deze blog niet in een hokje (of persona) te vatten is.
Wil je ons beter leren kennen? Lees dan de schitterende serie interviews met onze Gouden Gasten. 

Over enkele weken sluit ik deze blogreeks af met de ‘NEXT steps’ van Gouden Gasten. Want na twee jaar weet ik één ding zeker: we zijn nog maar net begonnen!

Een Gouden Gast volgens Bob

‘Een gouden gast is een multiplier en creëert beweging. Hij of zij leert nog altijd verder, is dus op de hoogte van de laatste trends en creëert waarde voor de klant. Het geheim? Een Gouden Gast denkt anders en laat zo mooie dingen ontstaan.’

logo-small-kader

Een Gouden Gast volgens Barbara

‘Iemand die met verstand van zaken een uitdaging aangaat op een manier die mensen niet gewend zijn. We doen het anders, en niet onbelangrijk: we durven ook nee te zeggen. Een Gouden Gast staat in verbinding met de organisatie én de mensen. Je doet het mét mensen en niet vóór mensen. In je eentje ben je nooit een winning team.’

logo-small-kader

Een Gouden Gast volgens Karin Roosen

‘Iemand die theorie en praktijk met elkaar combineert. Hij of zij snapt wat het theorieboekje zegt, maar weet daarnaast hoe die theorie toegepast kan worden binnen een bedrijf. Gouden Gasten zijn sensitief en sociaal, snappen wat er speelt binnen de organisatie en hoe ze iets moeten brengen. Bovendien zijn ze betrokken; Gouden Gasten bouwen mee.’

logo-small-kader