HR Beleidsadviseur voor duurzame inzetbaarheid, ARBO en participatiewet én een Allround HR Beleidsadviseur

Organisatie

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal gedreven, grensverleggende universiteit van wereldklasse die bijdraagt aan de kwaliteit van de samenleving. Binnen de EUR integreert men academisch toponderzoek met excellent, uitdagend en inspirerend onderwijs.

De Erasmus Universiteit Rotterdam leidt studenten op tot verbindende wereldburgers die een actieve rol hebben in de ontwikkeling van academische kennis voor de samenleving. Om dit te realiseren handelt men vanuit de volgende kernwaarden:

Deskundig, ruimdenkend en kritisch

Ondernemend, innovatief en doelmatig

Verenigend, betrokken en verbindend

Werken bij de EUR betekent werken binnen een bruisende en ondernemende omgeving, een ware smeltkroes van ambitieuze denkers en doeners van alle leeftijden, nationaliteiten en culturele achtergronden. Maar het betekent ook werken bij een ambitieuze universiteit met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief.

Voor meer informatie over de Erasmus Universiteit Rotterdam zie https://www.eur.nl/

Context

De afgelopen jaren is er vanuit HR een belangrijke bijdrage geleverd om de bedrijfsvoering verder te ontwikkelen en daarmee bij te dragen aan versterking van de positie van de EUR. Dat betekent vanuit HR o.a. het optimaliseren van de administratieve support en het door ontwikkelen van de business-partner voor de faculteiten en dienstonderdelen.

Door HR-Policy, het beleidsteam bestaande uit een mix van allround en gespecialiseerde HR beleidsadviseurs, hard gewerkt aan HR thema’s die verder ontwikkeld moeten worden om de EUR te versterken als modern en aantrekkelijk werkgever.

Hierbij wordt er vanuit de huidige strategie van Erasmus focus aangebracht op het diversiteitsbeleid, internationalisering, loopbaanbeleid wetenschappers (zoals hooglerarenbeleid en docentprofessionalisering en onderwijscarrière) en alle beleidsontwikkeling die plaatsvindt op het gebied van professionalisering van het loopbaan en mobiliteitsbeleid/-instrumentarium in de breedte. Hiermee krijgt de strategische doelstelling ‘carrièrelang ontwikkelen’ en talentmanagement gestalte. Natuurlijk is er ook aandacht voor leiderschapsontwikkeling.

Verder vragen de arbeidsmarktontwikkelingen focus op strategische personeelsplanning en van  daaruit onder andere aandacht voor opleiding/ontwikkeling, loopbaanbeleid,  arbeidsmarktcommunicatie en professioneel recruitment.

Naast de ontwikkeling van bovenstaande beleidsthema’s ondersteunt HR Policy beleidsmatig de diverse transities die binnen de organisatie plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld een cultuurtraject voor leidinggevenden en de aanloop naar een nieuwe instellingstrategie.

Naast de afdeling HR Policy zijn de HR professionals binnen de Unit HR werkzaam binnen: Advice, Support en een kleinere directiestaf met specialistische functies.

Functie

Voor de afdeling Policy, zoekt de EUR  twee HR beleidsadviseurs met passie voor organisatieontwikkeling. Professionals die het team van Policy komen versterken en vanuit de juiste kennis en ervaring in co-creatie met de interne “klant” beleid ontwikkelen.

Daarbij zoekt de EUR één HR Beleidsadviseur die allround inzetbaar is op de verschillende beleidsterreinen van HR. Affiniteit met organisatieontwikkeling en leiderschapsontwikkeling is daarbij een pré.

Voor de tweede HR Beleidsadviseur wordt vooral ervaring met ARBO, de Participatiewet en duurzame inzetbaarheid gezocht.

Als beleidsadviseur vertaal je nieuwe ontwikkelingen van buiten naar binnen op strategische HR onderwerpen en neem je vanuit de HR invalshoek deel aan organisatiebrede projecten. Je begeleidt veranderingsprocessen. Je signaleert, adviseert en ontwikkelt nieuwe kaders/strategie en je zorgt ervoor dat beleidskaders duurzaam worden geïmplementeerd en geëvalueerd. Je toetst het HR beleid aan meetbare effecten en prestatie indicatoren.

Vanuit HR Policy ben je als “interne accountmanager” zichtbaar voor je klanten binnen de verschillende faculteiten en investeer je in het beter leren kennen van het aanbod en kom je in co-creatie tot gedragen beleid.

Profiel

Je bent gewend te acteren binnen meer complexe organisaties en hebt ervaring in het omgaan met politieke gevoelige situaties. Empathisch maar ook concreet in aanpak en te formuleren beleid. Je weet met elan te werken aan de “branding” van HR.

Je combineert een frisse visie op HR thema’s met conceptueel vermogen en realisatiekracht. Beschikt over een hands on mentaliteit en blijft in verbinding bij tegenwind.

Met daadkracht ga je aan de slag met de genoemde HR thema’s. Je houdt daarbij overzicht en weet verbinding aan te brengen tussen de verschillende eisen vanuit de faculteiten.

Gedrag

 • Combineert lef, om op een creatieve wijze tot nieuw beleid te komen, met de juiste organisatiesensitiviteit om op het juiste moment af te stemmen binnen de formele hiërarchie
 • Creëert verbinding tussen de verschillende wensen en eisen vanuit de faculteiten
 • Zorgt voor afronding en borging
 • Innovatief en gewend om out-of-the-box te denken
 • Een teamspeler met een open en transparante werkwijze en een drive om te leren
 • Proactieve en ondernemende persoonlijkheid die handelt vanuit de klantvraag

Kennis en vaardigheden

 • Combineert besluitvaardigheid en daadkracht met een goed inlevingsvermogen en gevoel voor de organisatie
 • Vertaalt conceptuele ideeën in beleid, concrete projecten en actie
 • Denkt in mogelijkheden en heeft oog voor verschillende belangen en perspectieven
 • Heeft aantoonbare ervaring met HR thema’s als, ARBO, duurzame inzetbaarheid, leiderschapsontwikkeling en organisatie ontwikkeling
 • Heeft een achtergrond binnen omvangrijke en complexe organisaties
 • In staat beknopt en helder te schrijven en presenteren
 • WO niveau en minimaal 3 jaar ervaring met strategische beleidsontwikkeling
 • Engels op C-1 niveau

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie voor 32-40 uur binnen een kennisintensieve- en maatschappelijk bewogen en bevlogen organisatie. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling van 40 uur per week, maximaal € 4.757,- (schaal 11).  Verder kent de Erasmus Universiteit Rotterdam aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een carrière budget, vakantiegeld ad 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3%, ruime verloffaciliteiten (41 dagen per jaar bij een 40-urige werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Een goede pensioenvoorziening, uitstekende collectieve verzekeringsmogelijkheden en de mogelijkheid tot flexibele inzet van arbeidsvoorwaarden.

Procedure

De werving verloopt via search- en interimbureau Gouden Gasten. Albert Goldsteen (senior adviseur) begeleidt deze procedure. Hij voert gesprekken met potentiële kandidaten. Vervolgens zullen de geschikte kandidaten op papier aan de opdrachtgever worden gepresenteerd. Aansluitend zullen de gespreksronden plaatsvinden met selectiecommissie.

Meer informatie

Voor nadere informatie kunt je contact opnemen met Albert Goldsteen op telefoonnummer 06 81804220.

Je sollicitatie ontvangen wij graag via onderstaand formulier.

Ben jij de HR Beleidsadviseur die wij zoeken?
Vul dan hieronder het formulier in.
 • Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.