Senior Agile Transformatie coach JUMBO

Organisatie

Jumbo wil de beste supermarkt zijn. Elke dag weer doen alle 60.000 medewerkers vanuit de 583 vestigingen hun uiterste best om te zorgen voor 100% tevreden klanten. Want dat is waar het om draait bij Jumbo.

Bij alles wat men doet staat de klant centraal. Niet alleen de klanten profiteren hiervan: ook voor de medewerkers is het prettig én leuk om op deze manier te werken. Uitgangspunt voor deze succesvolle formule zijn de 7 Zekerheden:

 1. Euro’s goedkoper
 2. Service met een glimlach
 3. Voor ál uw boodschappen
 4. Vers is ook écht vers
 5. Vlot winkelen
 6. Niet tevreden? Geld terug!
 7. Uw wensen centraal

Jumbo is de enige supermarktketen in Nederland die deze elementen combineert. Medewerkers van Jumbo vinden het dan ook een uitdaging om tot het uiterste te gaan voor de klant.

 

Typisch Jumbo

Jumbo is een echte mensenorganisatie met de unieke sfeer van een familiebedrijf. Er heerst een gemoedelijke werksfeer en men doet graag een stapje extra voor elkaar.

Men hecht binnen de organisatie aan een open sfeer. Iedereen is vrij om vragen te stellen en feedback te geven. Er is ruimte voor een andere mening of een kritische blik. Het Jumbo DNA bestaat uit de volgende drie kernwaarden:

Samen: we hebben respect en aandacht voor elkaar. We zijn open en eerlijk. We werken samen en helpen elkaar wanneer nodig.

Ondernemerschap: we zien en benutten kansen, nemen graag initiatief. We werken met passie en gedrevenheid, maar zijn ook kostenbewust.

Winnen: we willen de beste zijn, strijd leveren en doen er alles aan om echte fans te maken en doelstellingen te realiseren.

 

Context

Jumbo wil van haar klanten fans maken. Alle afdelingen binnen Jumbo dragen daaraan bij.  De uitdaging in de snelle groei en de continue veranderende klantvraag is optimale samenwerking tussen mensen en tussen teams/afdelingen. Agile@Jumbo is een nieuwe werkmethodiek die zich richt op projecten en ketenprocessen.

In Agile@Jumbo wordt een onderscheid gemaakt tussen de project- en de procesaanpak. In de projectaanpak wordt Agile werken toegepast in nieuwe en bestaande projecten. De procesaanpak heeft betrekking op het LEAN organiseren van de hoofdprocessen. Per hoofdproces worden ketenteams samengesteld met een keteneigenaar op directieniveau en een ketenregisseur.

Vanaf kwartaal 2 vindt verdere uitrol van Agile@Jumbo plaats met behulp van coaches. Om deze uitrol te begeleiden is Jumbo op zoek naar een Senior Agile Transformatie Coach.

 

Functie

Voor deze rol zoeken we veranderprofessionals die van binnenuit écht het verschil willen én kunnen maken. Samen met de professionals binnen de organisatie werk je aan nieuwe en slimmere manieren van werken. Hierdoor hebben nieuwe initiatieven direct impact en worden de faalkosten geminimaliseerd.

Als ervaren veranderprofessional ben je verantwoordelijk voor het LEAN organiseren van de hoofdprocessen binnen Jumbo.  Je ondersteunt de teams bij het in kaart brengen en analyseren van het hoofdproces en assisteert ze bij het formuleren van verbeterinitiatieven. Je coacht de teams om op een agile werkwijze de verbeterinitiatieven te realiseren.  Je neemt, als adviseur, verandermanager, trainer en coach, teams binnen de organisatie mee in het samen voortdurend verbeteren.

  

Profiel

De Senior Agile Transformatie Coach die écht het verschil kan maken brengt het volgende mee:

Gedrag

 • Combineert lef met eigenaarschap en impact willen hebben
 • Neemt verantwoordelijkheid en toont persoonlijk leiderschap
 • Je staat voor de Agile en LEAN filosofie en neemt anderen daarin mee
 • Creëert verbinding tussen de verschillende wensen en belangen vanuit de organisatie
 • Enthousiast en flexibel
 • Werkt vanuit passie voor de klant
 • Innovatief en gewend om out-of-the-box te denken
 • Een teamspeler met een open en transparante werkwijze en een drive om te leren
 • Proactieve en ondernemende persoonlijkheid die handelt vanuit de klantvraag

Kennis en vaardigheden

 • Combineert besluitvaardigheid en daadkracht met een goed inlevingsvermogen en gevoel voor de organisatie
 • Analytisch en conceptueel sterk
 • Overzicht en regie
 • Denkt in mogelijkheden en heeft oog voor verschillende belangen en perspectieven
 • Kent de verschillende Agile en LEAN practices en tools en is in staat deze, vooral ook buiten IT, op de juiste manier en in verschillende situaties in te zetten
 • Ervaring in een sterk groeiende en snel veranderende organisatie
 • WO-niveau en minimaal 6 jaar ervaring in Agile en LEAN rollen of als Scrum Master/Product Owner met coaching ervaring

 

Arbeidsvoorwaarden

Juist omdat Jumbo zo’n sterke ontwikkeling doormaakt, zijn er veel kansen en groeimogelijkheden. Het betreft een fulltime functie. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling van 40 uur per week, maximaal € 100.000,- op jaarbasis. Aanvullend biedt Jumbo uitstekende arbeidsvoorwaarden waaronder een leaseauto en een bonusregeling.

Procedure

De werving verloopt via search- en interimbureau Gouden Gasten. Albert Goldsteen begeleidt deze procedure. Hij voert gesprekken met potentiële kandidaten. Vervolgens zullen de geschikte kandidaten op papier aan de opdrachtgever worden gepresenteerd. Aansluitend zullen de gespreksronden plaatsvinden met selectiecommissie.

 

Sollicitatie plus inlichtingen

Voor nadere informatie kunt je contact opnemen met Albert Goldsteen op telefoonnummer 06 81804220.
Sollicitaties ontvangen wij graag via onderstaand formulier.

Ben jij de Senior Agile Transformatie coach die wij zoeken?
Vul dan hieronder het formulier in.
 • Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.