Wervingsprofiel HR Business Partner Tweede Kamer der Staten-Generaal

Ben jij een ervaren HR professional met aantoonbare ervaring in het adviseren binnen een politiek-gevoelige context en het begeleiden van reorganisatieprocessen. Combineer jij een innovatieve visie op het HR vakgebied met een gezonde dosis realiteitszin en realisatiekracht? Wil je werken in een omgeving waarin de politieke realiteit directe impact heeft op de dienstverlening? Reageer dan snel!

 

Organisatie
De Tweede Kamer is het hart van de Nederlandse democratie. Hier werken naast de 150 gekozen Kamerleden vele journalisten en fractiemedewerkers. Daarnaast krijgen de Kamerleden ondersteuning van een heel gevarieerd bedrijf, de Tweede Kamerorganisatie. In totaal werken er ruim 560 ambtenaren. Het gaat om heel verschillende functies, van griffiers tot beveiligers. Zij ondersteunen het politieke proces direct of indirect. En dragen zo bij aan het functioneren van onze democratie. Want de Tweede Kamer is van iedereen en voor iedereen.

Stafdienst HR
De Stafdienst HR is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het personeelsbeleid van de Tweede Kamerorganisatie. Ze zijn steeds op zoek naar mogelijkheden om de Tweede Kamer als werkgever te verstevigen en daarmee het werken binnen de Kamerorganisatie nog aantrekkelijker te maken. HR levert een belangrijke bijdrage aan de organisatieontwikkelingen die voortvloeien uit de strategie van de Kamer. De stafdienst richt zich de komende jaren op het positioneren als professioneel partner voor Kamerleden, medewerkers en het management.

FUNCTIE

De stafdienst HR is op zoek naar een HR Business Partner die resultaatgerichtheid combineert met organisatiesensitiviteit en ervaring. Als HR Business Partner krijg je de kans om samen met je collega’s een inhoudelijke bijdrage te leveren aan de verdere professionalisering van de stafdienst en daarmee de Tweede Kamer als geheel.

Je treedt vanuit een brede bedrijfsvoering gerichte insteek op als HR Business Partner voor je eigen account(s) en je stimuleert en onderhoudt hierin een professionele relatie. Het uiteindelijke resultaat is een inhoudelijke en aantoonbare bijdrage aan de optimalisatie van processen en de inzet van personeel binnen de verschillende onderdelen van je account(s). Daarbij adviseer je over complexe HR-vraagstukken en begeleid je het management bij organisatieontwikkeling- en verandertrajecten binnen de Tweede Kamer. Je wordt actief betrokken bij de (regie van de) ontwikkeling, implementatie en evaluatie van het HR-beleid en de professionalisering van de stafdienst HR als geheel.

Gedrag

 • Je kijkt voorbij de grenzen van de stafdienst HR en vertaalt externe en politieke ontwikkelingen naar concrete projecten en uitvoering in de dagelijkse praktijk;
 • Je staat bekend als een energieke persoonlijkheid die graag samenwerkt met andere (staf)diensten en je weet wat jouw interne klanten beweegt;
 • Je denkt in mogelijkheden en je hebt oog voor verschillende belangen en perspectieven;
 • Je combineert besluitvaardigheid en daadkracht met een goed inlevingsvermogen en gevoel voor de organisatie;
 • Je bent communicatief, authentiek en in staat om je te bewegen binnen een politieke context met bijbehorende verhoudingen.

Kennis & Ervaring

 • Je hebt kennis en ervaring op het gebied van verandermanagement en organisatieontwikkeling;
 • Je hebt aantoonbare ervaring als projectleider van (beleidsmatige) projecten en organisatieveranderingstrajecten;
 • Je weet uit ervaring de harde en zachte kant van HR te combineren in je rol;
 • Je hebt een bedrijfskundige en/of HRM opleiding op WO-niveau afgerond of functioneert op vergelijkbaar niveau;
 • Je bent door het volgen van (aanvullende) vakinhoudelijke opleidingen en trainingen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied HR.

Arbeidsvoorwaarden

We zijn op zoek naar een HR Business Partner voor 32-36 uur p.w. binnen de Tweede Kamerorganisatie.

De functie is ingedeeld in schaal 12 BBRA. Daarnaast biedt de Tweede Kamer goede secundaire arbeidsvoorwaarden; prima regelingen op het gebied van ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en opleidingsmogelijkheden.

De Tweede Kamer bezit de erkenning ‘Maatwerken’, een certificering van de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De erkenning is voor organisaties die een optimale combinatie van werk en privé mogelijk maken door flexibele werkregelingen en een open cultuur. De Tweede Kamer kreeg de certificering na een onderzoek onder medewerkers.

Procedure

Deze procedure wordt begeleid door Albert Goldsteen van het searchbureau Gouden Gasten. Hij voert de kennismakingsgesprekken met potentieel geschikte kandidaten op 8, 15 en 18 oktober. Een selectie van de meest geschikte kandidaten wordt vervolgens aan de opdrachtgever gepresenteerd. Aansluitend zullen de gespreksronden plaatsvinden met selectie- en adviescommissies. Deze gesprekken zullen op 22 en 24 oktober plaatsvinden.

Meer informatie

Voor nadere informatie kunt je contact opnemen met Albert Goldsteen op telefoonnummer 06 – 81 80 42 20.
Je sollicitatie ontvangen wij graag via onderstaand formulier.

Ben jij een van de HR Business Partners die wij zoeken?
Vul dan hieronder het formulier in.
 • Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.