Marlon: ‘Een jaar vol inzichten’

Inmiddels ben ik alweer bijna een jaar betrokken bij het bouwen aan Gouden Gasten. Dit heeft me veel inzichten opgeleverd over wat ik belangrijk vind ten aanzien van werving en selectie, waar ik voor ga en sta en hoe ik mijn talenten op een andere manier in kan zetten dan vanuit mijn rol als Organisatieadviseur bij Goudvisie. In deze blog neem ik je mee in twee van deze inzichten die ik het afgelopen jaar heb opgedaan.

Oprechte kennismaking
‘Gouden Gasten begeleidt sollicitatieprocedures voor vaste en interim rollen binnen organisaties. Dit doen we vanuit de overtuiging dat wie je bent zwaarder hoort te wegen dan welke ervaring je meebrengt. Dat is waarom we vanuit Gouden Gasten tijdens de kennismaking vragen stellen als: wat zijn jouw drijfveren, welke levenskeuzes heb je gemaakt, waarom heb je die keuzes gemaakt, wat heb je daarvan geleerd en welke drie punten staan bovenaan in jouw gebruiksaanwijzing? En zo zijn er nog meer vragen waar we tijdens de kennismaking onze Gouden Gasten graag mee verrassen. Hiervan heb ik geleerd dat ik naar levensverhalen luisteren en deze bevragen heel interessant vind. Ook merk ik dat ik hierdoor een voor de opdrachtgever relevante profielschets van de Gouden Gast kan maken.’

Persoonlijkheid
‘Vanuit Gouden Gasten streven we ernaar dat onze opdrachtgevers begrijpen waarom we kandidaten voorstellen die wellicht niet precies de resultaten hebben behaald die ze van een kandidaat verwachten. Dit zijn vaak de kandidaten die een bepaalde persoonlijkheid hebben waardoor ze de opdracht of vacature met verve kunnen vervullen. Op deze manier zorgen we ervoor dat er professionals bij jouw organisatie komen werken die een vernieuwend perspectief op vraagstukken met zich mee brengen. Dat doen we, omdat organisaties in mijn optiek een plek moeten zijn die ruimte geven aan een ieder om zichzelf te zijn en gezien te worden in de uniekheid die hij/zij met zich meebrengt.’

Ben je op zoek naar een Gouden Gast of ben je als potentiële Gouden Gast benieuwd naar mogelijkheden om te verbinden? Of ben je benieuwd naar de andere inzichten? Stuur me dan een whatsappje op het nummer 0618905135.

Een Gouden Gast volgens Cees

‘Plezierige mensen die de goede dingen doen om het gewenste doel te bereiken. Gouden Gasten zijn actief op de werkvloer om de verandering ook daadwerkelijk te bewerkstelligen. Veel adviseurs zijn in staat om prachtige analyses te maken, maar daar blijft het vaak bij. De analyse had ik in dit geval zelf al gemaakt. Met die analyse aan de slag gaan, dat is het moeilijkste. Voor is mij zit daar het verschil tussen een gast en een gouden gast.’

logo-small-kader