Martijn Kilsdonk: ‘Door met volle aandacht naar processen te kijken, kun je veel bereiken’

Gouden Gasten zijn denkers en doeners (m/v), die verandering en vernieuwing in organisaties van binnenuit ondersteunen. In een interviewreeks stellen we ze één voor één aan je voor. Vandaag: Martijn Kilsdonk.

 Martijn, aan welke opdracht werk je momenteel?

“Ik doe een klus als interim manager bij Kempenhaeghe, een expertisecentrum voor de diagnose en behandeling van onder andere epilepsie en slaapstoornissen. Tot voor kort was ik manager van de kliniek in Oosterhout en momenteel ben ik manager bedrijfsvoering van het academisch centrum voor epileptologie. Ik werk sinds begin 2017 als interim manager. Een eigen onderneming is iets wat ik op de middelbare school al graag wilde, maar er waren altijd duizend en één redenen om het niet te doen: kinderen, een hypotheek, noem maar op. Na jaren te hebben gewerkt als intensive care verpleegkundige in eerst de Klokkenberg en later het Amphia ziekenhuis, beiden in Breda, ging ik steeds meer organisatorische rollen vervullen. Dat beviel goed, waardoor ik ruim tien jaar geleden de stap naar managementfuncties in zowel ziekenhuizen als de ouderenzorg heb gezet.”

Hoe zou je jezelf omschrijven als interim manager?

“Dat vind ik lastig om te zeggen. Over Martijn praten laat ik normaal gesproken aan anderen over, maar ik zal voor de gelegenheid een poging doen. Ik draag mensgerichtheid in de zorg een warm hart toe, laat ik dat voorop stellen. Ik werk graag met hoogopgeleide professionals, waarbij mijn eigen ervaring als IC verpleegkundige me nog ieder dag helpt. Ik vind het leuk om te werken op het snijvlak van het bedrijfsmatige en de medische professie. Op het moment dat professionals bij me aankloppen met problemen die ze op de werkvloer ervaren, heb ik aan een half woord meestal genoeg.”

Hoe kijk je in het algemeen naar de zorgsector in Nederland?

“Er wordt vaak een negatieve invalshoek gekozen, terwijl er ontzettend mooie mensen werken die mooie dingen doen. Die zaken blijven vaak onderbelicht. Ook over managers en bestuurders in de zorg heerst een vrij negatief beeld. Onlangs nog las ik dat het kabinet organisaties met veel managementkosten financieel wil gaan korten. Als er geld verkeerd wordt uitgegeven is dat terecht, maar met dit soort uitspraken wordt naar mijn idee het beeld gecreëerd dat managers overbodige kostenposten zijn. Dat is toch echt een ongenuanceerd beeld. Overigens sta ik honderd procent achter de gedachte om professionals zoveel als mogelijk in the lead te laten zijn.”

Met welke ontwikkelingen in de zorg heb jij als interim manager te maken?

“Er verandert veel in de zorg. Verzekeraars zijn zorg anders gaan inkopen en budgetten staan onder druk. Ondertussen worden er steeds meer eisen gesteld aan de kwaliteit. Kortom: meer voor minder. Zeker in de ziekenhuiswereld is het een hot item. Efficiëntie lijkt het toverwoord en er wordt veel in het werk gesteld om verspilling te voorkomen. Als interim manager kun je veel bereiken door met volle aandacht naar processen te kijken. Hoe kun je het met elkaar slimmer organiseren? Het helpt om uit de dagelijkse hectiek te stappen en goed te kijken. De reactie is dan niet zelden: wauw, dat we dat niet eerder hebben gezien. Natuurlijk krijg je dan ook te maken met weerstand. Wat gaat deze verandering betekenen voor mijn baan? Meestal, zeker in de gezondheidszorg, een onterechte angst. Maar wel een actuele. Ik kies er dan voor om het gesprek open te voeren. Door eerlijk te zijn over het hoe en waarom kun je mensen laten zien dat de angst onterecht is.”

Waarom ben jij een Gouden Gast?

“Als ik met mensen aan de slag ga, krijg ik meestal vrij makkelijk een beweging op gang. Daarbij zoek ik graag een alternatieve weg. Op de gebaande paden zal je me niet snel tegenkomen.”

Waar kun jij in opgaan als je niet aan het werk bent?

“Naast mijn familie – ik heb twee kinderen en ben gelukkig getrouwd – ben ik gek op klimmen. Het is de ideale sport om je hoofd leeg te maken en fysiek bezig te zijn. In de winter klim ik binnen, maar als het even kan lekker buiten op de rosten. Met een groepje rijden we regelmatig naar de Ardennen. Een paar weken geleden heb ik daar een cursus multi pitch gevolgd, een techniek waarbij je meerdere touwlengtes kan klimmen. Het stelt je in staat om tot ‘onbeperkte’ hoogte te klimmen.”

Even iets heel anders, heb je vroeger leuke bijbaantjes gehad?

“Ik werkte als jonge jongen bij de Efteling. Daar hangt altijd een magische sfeer. Veel bedrijven hielden er bedrijfsfeesten. Als horecamedewerker waren dat zware avonden. Als we de avond samen tot een goed einde hadden gebracht, gaf dat een goed gevoel. De biertjes na afloop waren erg gezellig. Wij deden zelf het licht uit.”

Ben je tevreden met je carrière tot  nu toe?

“Ja, zeker. Maar ik ben nog niet op mijn eindpunt. Ik ben van plan om nog een paar jaar als interim manager te werken, om daarna misschien verder te kijken. Wellicht zet ik ooit nog eens een stap richting een bestuursfunctie. Een andere optie is om mijn bedrijf uit te bouwen naar een bedrijf met meerdere mensen. Genoeg opties. Wat het gaat worden, zal de tijd leren. Ik heb overigens ook nog de droom om ooit eens een privaat verpleeghuis op te zetten.”

Waarom lijkt je dat zo leuk?

“Daar komt alles wat ik kan samen. Het lijkt mee een mooie uitdaging om een kleinschalig verpleeghuis op te zetten waar patiënten de best mogelijke zorg krijgen. We zullen zien.”