Werving & Selectie

Hoe doen we dat

Afhankelijk van het vraagstuk en de sector starten onze searchprofessionals met een gedegen zoektocht naar de meest geschikte kandidaten. Hierbij maken we gebruik van vernieuwende tools en campagnes. Daarnaast benutten wij onze kandidaten database en netwerk. Gouden Gasten en Goudvisie beschikken over een netwerk bestaande uit: veranderkundigen, onderwijskundigen, organisatieadviseurs, programma- en projectmanagers.

Over ons

Onze werkwijze

Wij ontzorgen onze klanten tijdens de wervingsprocedure en kunnen garanderen dat we altijd met een longlist komen met kandidaten die passen bij het vraagstuk. Om dit te kunnen realiseren, werken wij volgens onderstaande werkwijze.

Kennismaken 

Elkaar goed leren kennen, is van belang voor een prettige samenwerking en om de juiste persoon te vinden voor het vraagstuk. Voordat we gaan zoeken bespreken we uitgebreid wat jullie zoeken in de ideale kandidaat, denk hierbij aan vragen als:

  • Wat denk je over de ideale kandidaat als hij/zij de ruimte binnen loopt?
  • Wat zijn de belangrijkste resultaten die de kandidaat moet behalen?
  • Wat zijn karaktereigenschappen die een kandidaat vooral niet moet hebben?
  • Welke leiderschapsstijl is het meest passend?

Vacature

We (her)schrijven de vacature- of het wervingsprofiel op basis van de opgedane inzichten over het vraagstuk en de meest passende kandidaat. Vervolgens bepalen onze searchers en marketingprofessionals de beste on- en offline campagne om tot de longlist te komen.

Searchen

Gouden Gasten beschikt over een rijk netwerk. Vanuit het credo ‘goede mensen kennen goede mensen’ zetten wij dit netwerk actief in om de beste kandidaten te vinden. Met behulp van geavanceerde tooling gaan onze searchers gericht op zoek naar potentiële kandidaten. Daarnaast experimenteren we met originele en creatieve campagnes op diverse mediakanalen.

1 op 1 gesprekken

Een uitgebreide persoonlijke kennismaking met mogelijke kandidaten maakt dat we de juiste keuzes maken voor het samenstellen van een longlist. Onder een longlist verstaan wij een profielschets van maximaal 10 kandidaten die we voorstellen. Al onze recruitment consultants zijn kenners in hun sector of vakgebied en hebben excellente mensenkennis. Hierdoor kunnen ze zowel persoonlijk als vakinhoudelijk de beste keuzes maken. Op basis van de longlist bepalen we samen met jou welke top 3 je wilt ontmoeten.

Wij zetten tijdens onze gespreksrondes diverse aanvullende instrumenten en werkwijzen in, waaronder:

  • Wij maken in het selectieproces veel gebruik van casuïstiek in de vorm van concrete situaties uit jullie dagelijkse praktijk. Wij leggen deze voorafgaand of tijdens de gesprekken voor aan de kandidaten. Wij dagen ze uit om hun visie en aanpak te schetsen en tevens te reflecteren op eigen handelen.
  • Afhankelijk van het aantal kandidaten maken we incidenteel gebruik van speed dates (live of via Zoom) waarin we met verrassende en ludieke vragen onderzoeken of we de kandidaat toelaten tot de ‘live selectieronden’.

Sollicitatieronde

We ontzorgen je, wanneer wenselijk, en nemen de gehele sollicitatieprocedure en planning uit handen. We bieden begeleidende inhoudelijke documentatie die je kunt gebruiken om de juiste vragen te stellen aan de kandidaten om zo tot de juiste keuze te komen. 

Samen kiezen

Soms kan het een uitdaging zijn om de juiste persoon te kiezen. Wij denken graag mee en stellen op jouw verzoek ook onze top 3 samen. Een perspectief van buitenaf kan een complex vraagstuk vaak vereenvoudigen. Daarbij vinden we het belangrijk dat we al onze klanten helpen een keuze te maken die bijdraagt aan een inclusieve en diverse maatschappij. 

Opvolging

Na het plaatsen van de kandidaat leveren wij nazorg door tussentijds telefonisch contact en in ieder geval een evaluatie na drie maanden met zowel de klant als de geplaatste kandidaat.