Onze aanpak - goudengasten

Onze aanpak creëert impact in jouw organisatie

Wat we doen

Wij werven en selecteren professionals en leiders voor vaste en tijdelijke functies. Dit doen we binnen zorg, onderwijs en het publiek domein. Door onze uitgebreide aandacht voor zowel de behoefte van de klant als de persoonlijkheid van de gouden gast, slagen we er in die ene gouden match te vinden, zowel voor een interim opdracht als voor een vaste functie.
Ben jij op zoek naar een gouden werkgever? Ga naar onze kandidatenpagina.

Onze werkwijze

In elke fase van onze werkwijze toetsen we onbewuste vooroordelen, aannames en barrières. Zo kunnen we garanderen dat niets de werving van een diverse en inclusieve selectie aan kandidaten in de weg staat. Enkel zo kunnen we ruimte maken voor het andere geluid en nieuwe perspectief dat jullie zoeken. Ons werving- en selectieproces kent 7 fases.

1. Intake
Voordat we naar buiten gaan, gaan we naar binnen. Welke perspectieven en talenten missen om jullie ambities waar te maken? Onze teamspiegel helpt jullie om tot een scherp wervingsprofiel te komen.

  • Welke toekomstambities hebben jullie? 
  • Willen de leiders van jullie organisatie ook meer divers en inclusief worden? 
  • Wat stralen jullie uit naar buiten? 
  • Welke perspectieven hebben jullie nodig om de toekomstambities te verwezenlijken?
  • Hoe ziet jullie huidige ecosysteem eruit? 
  • Hoe past een nieuwe kandidaat hierin? 
  • Is er een gedeelde verantwoordelijkheid om een kandidaat het juiste onboardingsproces te bieden en diens talenten een plek te geven?

2. Persona
Tijd om de persona van jullie kandidaat te concretiseren. Dit doen we door gerichte en kritische vragen te stellen om aannames uit te sluiten. Zo komen we tot het ideale profiel met de juiste competenties, ervaring, kennis en gedragsvaardigheden.

3. Longlist
Nu gaan wij zoeken! We delen een eerste selectie kandidaten van maximaal 10 passende profielen. Waar mogelijk anonimiseren wij deze lijst, zodat jullie kunnen oordelen zonder vooroordelen.

4. 1 op 1 gesprekken
De eerste 10 kandidaten krijgen 3 tot 5 vragen voorgeschoteld. Deze vragen stellen we op met zowel onze als jullie recruiters. Zo maken we op basis van verschillende perspectieven de juiste keuzes.

5. Shortlist en advies
Na een eerste ronde door ons uitgevoerde selectiegesprekken gaat jullie selectiecommissie met 5 kandidaten in gesprek. We stellen hierbij een adviesrapport samen met mogelijke vragen en beoordelingscriteria, zodat alle kandidaten op dezelfde manier beoordeeld worden. We adviseren je ook over het samenstellen van jouw selectiecommissie, zodat er een volwaardige vertegenwoordiging is van jullie ecosysteem.

6. Samen kiezen
Na alle gesprekken helpen we jullie in de beoordeling van de laatste kandidaten en houden we nog een laatste keer de kritische spiegel voor: brengt deze kandidaat jullie dat nieuwe geluid en unieke perspectief? En kunnen jullie alle ruimte bieden aan deze kandidaat om zijn stem te laten horen?

7. Onboarding
We helpen jullie en jouw nieuwe gouden gast met de eerste 7 stappen van ons inclusieve onboardingsproces. Zo zijn we er alledrie zeker van dat jullie nieuwe collega ook daadwerkelijk gehoord wordt en van betekenis kan zijn.

Ook overtuigd dat inclusieve werving jou dat unieke perspectief brengt?

Wij helpen jou niet enkel aan een gouden match, maar laten jullie ook gaandeweg de meerwaarde ervaren van inclusief werven. Wie mogen we voor je vinden? 

Ben jij voor een interimrol binnen jouw organisatie op zoek naar een Gouden Gast?

Wij bieden de beste resultaatgerichte interimprofessionals die verder kijken dan het inhoudelijke vraagstuk. Door de inzet van een ander perspectief, een luisterend oor en het stellen van kritische vragen weten ze teams in beweging te krijgen. Ze zijn van toegevoegde waarde door hun talenten en ervaringen. 

Binnen 3 tot 5 werkdagen leveren we 2 profielen aan en zorgen we voor een gedegen kennismaking tussen jou en de kandidaten.